De Trooper Browser: Met respect voor jouw data en veiligheid

Met onze Trooper Browser hebben we als doel om verenigingen zoveel mogelijk extra steun te laten inzamelen. Maar dit steeds met respect voor jouw veiligheid en data.

Zal de Trooper Browser andere zoekresultaten geven dan mijn huidige browser?

De Trooper Browser legt een laagje bovenop de standaardbrowser van je smartphone.  

  • Voor Android: Chrome
  • iOS en macOS: Safari
  • Windows: Edge

De Trooper Browser heeft dus geen enkele invloed op de volgorde van jouw zoekresultaten of de kwaliteit.  

Je kan het vergelijken met een plug-in die een indicatie bij Trooperpartners aangeeft en jouw aankopen bij Trooper webshops registreert zodat zij jouw favoriete vereniging een commissie kunnen schenken (ons voormalig Botje).

De reden waarom we gekozen hebben voor een app is omdat je een app op je smartphone kan gebruiken, wat bij een plug-in niet mogelijk is.

Kan iedereen mijn zoekopdrachten zien?

Nee, wij leggen een laagje bovenop jullie bestaande ervaring en breiden deze uit met onze logo’s en registratie van aankopen.  

Houden jullie data bij van mijn zoekopdrachten?

Wij registreren enkel de data die nodig zijn om jouw aankoop een commissie te laten opleveren.  

Daarnaast willen wij  de gebruikerservaring van onze Trooper Browser zo optimaal mogelijk maken. Daarom verzamelen we gegevens over hoe gebruikers onze diensten gebruiken en om toezicht te houden. Dit geeft ons de mogelijkheid om problemen op te lossen en onze browser te verbeteren. We maken hierbij indien je ons hiertoe de toestemming verleent, gebruik van Google Analytics, een courant ingezette tool hiervoor.  

Is de Trooper Browser veilig?

Aangezien we gebruik maken van jouw huidige standaardbrowser, valt de veiligheid rondom jouw data volledig onder het reeds bestaande databeleid van jouw standaardbrowser.  

Gaan jullie mijn gegevens (naam, e-mail) verkopen aan adverteerders?

Nee - we gaan nog steeds op dezelfde manier met jullie gegevens om zoals via trooper.be. Jouw contactgegevens zijn beschermd en worden niet doorgegeven aan partners of reclamebureaus. Ons doel is niet het verzamelen van data, maar verenigingen en goede doelen helpen om meer fondsen binnen te halen.

Je kan jouw naam en e-mailadres (vrijblijvend) achterlaten opdat je een bevestigingsmailtje krijgt van jouw aankoop. Zo kan je meteen zien hoeveel een aankoop heeft opgebracht. Daarnaast kan een vereniging zo zien dat jij een aankoop hebt gemaakt en hen gesteund hebt en jou op hun beurt hiervoor bedanken.  

Maar je kan er ook oor kiezen om geen contactgegevens achter te laten en jouw vereniging anoniem te steunen. Bijgevolg krijg je natuurlijk ook geen bevestigingsmailtje dat jou informeert over de opbrengst van jouw aankoop.

Kan mijn vereniging zien wat ik gekocht heb?

In je account kan je zelf aangeven of je vereniging kan zien dat jij hen gesteund hebt door het delen van jouw contactgegevens. Wij delen dan enkel jouw naam, nooit de webshop, het aankoopbedrag of de individuele commissie van jouw aankoop. Jouw vereniging heeft een overzicht van de commissies die zij ontvangen per webshop en het totale commissiebedrag dat zij zullen ontvangen.  

Beïnvloeden jullie de advertenties die ik in de Trooper Browser zie?

Neen, dit doen we niet. Net als andere zoekmachines staan er mogelijk advertenties naast de zoekresultaten. Deze worden niet door Trooper aangestuurd, maar door jouw standaardbrowser. Wij hebben dus geen invloed op de reclame die je te zien zal krijgen, welke in lijn zal liggen met de advertenties die je vandaag reeds te zien zal krijgen.

Trooper App

Credit symbol

Go Connect, 2023