FAQ

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Vind je geen antwoord op je vraag? Dan zijn we zeker dat ons Trui jou (snel) verder kan helpen. Stuur haar een mailtje via vragen@trooper.be of bel haar even op 0475/66.43.03.

Je kan Botje steeds via deze URL downloaden op het toestel waarop je surft: http://botje.trooper.be. Je kan Botje op je smartphone ook downloaden via de App Store (iOS) en de Play Store (Android). We raden jou aan om de Trooper app aan je favoriete apps toe te voegen (balkje onderaan op je smartphone), zodat je hem bij elke zoekopdracht snel terugvindt.

Als je gebruik maakt van een webshop-app, wordt je aankoop niet geregistreerd, aangezien zij geen third party cookies accepteren. Je voltooit je aankoop dus best via de website van de desbetreffende webshop in onze app als je je vereniging aan commissie wil helpen. De Bol.com-app is een uitzondering. Hierin worden jouw aankopen wel geregistreerd op voorwaarde dat je via de Trooper app richting de Bol.com app surft (bijvoorbeeld via zoekresultaten). Alleen dan kan Botje zijn werk doen.

Met ons Botje hebben we als doel om verenigingen zoveel mogelijk extra steun te laten inzamelen. Maar dit steeds met respect voor jouw veiligheid en data. Uitgebreide info over hoe we met je privacy omgaan, vind je hier.

Wanneer je Botje installeert, vragen we je de vereniging te kiezen die je wil steunen. Je kan deze altijd wijzigen bij de instellingen van de app of extensie.

App: bij je instellingen van de app. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan in de Trooper app en klik op ‘Instellingen’.

Extensie: klik op het het 'i-tje' dat verschijnt in de pop-up van botje.

Je betaalt je aankopen zoals altijd rechtstreeks aan de shop. Wij zorgen er enkel voor dat de commissie van jouw aankoop bij je gekozen vereniging terecht komt.

Indien je jouw e-mailadres hebt ingegeven bij de installatie van Botje, sturen wij je binnen de 48u na je aankoop een bevestigingsmail waarin je kan zien hoeveel commissie je aankoop bij een Trooperpartner heeft opgebracht voor je vereniging. Indien je bij de installatie jouw e-mailadres niet hebt achtergelaten, kan je dit later nog steeds, via je instellingen.

Ja, dat is nog steeds mogelijk. Je vindt de Trooperpagina van je vereniging door naar je vereniging te zoeken op https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen. Je bent dus niet verplicht om Botje te gebruiken, maar het is natuurlijk wel makkelijker.

Heel belangrijk om te weten: er is geen prijsverschil. Je betaalt exact hetzelfde voor je aankoop met of zonder Trooper. Het enige verschil is dat de shop, door jouw gebruik van Botje, een percentage van jouw aankoop aan je vereniging schenkt. Onze app zelf is volledig gratis.

Ja. Je betaalt exact hetzelfde voor je aankoop, met of zonder Trooper. Het is de webshop waarbij je shopt die een percentage van jouw aankoop aan je vereniging schenkt. Ook de Trooper app is volledig gratis.

Trooper App

Credit symbol

Go Connect, 2023